Internet i, sobretot les xarxes socials, són sovint l'escenari del primer pas de la violència contra les dones. Fer visibles aquestes actituds encobertes i donar a les víctimes eines per defensar-se és el que pretén l'aliança entre el Govern i Andorra Telecom. Una aliança que s'articula a través d'una campanya de conscienciació que inclou càpsules audiovisuals que es difondran per xarxes i mitjans de comunicació.
"No t'equivoquis, és violència". És el lema que acompanyarà unes càpsules audiovisuals amb escenes quotidianes que mostren actituds masclistes. Es comencen a difondre amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, que és aquest diumenge.
La idea és fer visibles comportaments, sovint normalitzats, però que amaguen conductes inacceptables. Conductes que, entre el jovent, s'acostumen a vehicular mitjançant actes de control a través de les noves tecnologies. L'especialista en ciberseguretat d'Andorra Telecom, David Julian, s'ha referit a "espiar, comprometre ordinadors o pressionar". La psicòloga Mònica Àlvarez ha afegit que "la gelosia, el control, revisar amb qui has estat parlant a les xarxes socials es dona de manera bidireccional, però les xifres mostren que les dones ho pateixen o ho acostumen a patir molt més que no pas els homes".
Dades, segons han explicat a Ràdio Nacional, com la que diu que les dones d'entre 16 i 24 anys són les principals víctimes de la violència psicològica. Un tipus de violència que sol exercir-se, sobretot entre els joves, a través de les xarxes socials.
Tots dos experts iniciaran la campanya amb una conferència al Prat del Roure amb la col·laboració del youtuber Willyrex. Un acte que emetrà en directe a les 19h al Canal web d'andorradifusio.ad
Informa: Jordi Cama
Imatges: Raül Pereiro
Locució: Gerard Gort
Comparteix: