Cap de setmana de formatges artesans a la Seu d'Urgell

www.andorradifusio.ad

La Seu d'Urgell celebra aquest cap de setmana la Fira de Sant Ermengol. Es tracta de la fira documentada més antiga de la península Ibèrica, les primeres referències de la qual remunten a l'any 1048. Ocupa tot el centre de la Seu i és una autèntica referència en el món dels formatges artesans.

La Fira de Sant Ermengol és tota una institució a la Seu d'Urgell. Tot i que està dedicada als productes agrícoles i artesans, també hi ha espai per a un toc de modernitat amb les exposicions de vehicles.
Però la fira, a banda de ser la més antiga documentada de la península Ibèrica, és una referència en l'àmbit del sector dels formatges.
Una quarantena de formatgeries vingudes de tot Espanya hi mostren els seus millors productes amb la voluntat de seduir els visitants, però també de guanyar el concurs. Entre aquests destaquen molts formatges ecològics, un sector que a poc a poc va trobant el seu públic.

Però a banda dels formatges, els productors de llet ecològica s'esforcen a diversificar l'oferta i a proposar activitats per donar a conèixer els seus mètodes de producció.

La Fira de Sant Ermengol que seguirà demà, també busca valorar els productes culinaris de la regió amb una mostra on es poden tastar els millors plats de la regió.

Informa : Víctor Reolid / Lourdes Prat Imatges: Lluís Calvo

Comparteix:

DA té previst presentar candidatura a totes les parròquies Andorra la Vella reprèn la temporada d'espectacles infantils