Els carburants, l'únic sector que ha rebaixat els preus respecte a fa un any

www.andorradifusio.ad

Els importadors de carburants defensen que són l'únic sector que és més econòmic que fa un any. En concret, han rebaixat els preus del combustible de locomoció i el de calefacció un 20 i un 26% respectivament.   

L'IPC va baixar a Andorra mig punt a l'octubre per situar-se en un 5,6%. Una raó que ho explicaria és la moderació dels preus dels carburants. L'Associació d'Importadors i Distribuïdors constata la progressiva davallada de les tarifes des de mitjan any passat, quan es van assolir preus màxims coincidint amb els primers mesos de la Guerra d'Ucraïna.

El president de l'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants, David Porqueres, detalla que ara mateix els "preus de la locomoció estan un 20% per sota dels preus de fa un any i una mica més i la calefacció un 26% per sota".

El president de l'associació trenca una llança en defensa del seu sector, que ha rebaixat preus en comparació amb d'altres. 

"El que sí que és important és remarcar això, que quan hi ha una pujada pugem i quan hi ha una baixada baixem. Avui en dia possiblement som l'únic sector que té uns preus més econòmics que fa un any. Quan la resta de sectors van aprofitar quan l'energia era més cara per apujar tarifes de qualsevol cosa a part de nosaltres ningú les ha baixat."

David Porqueres, president Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants 

Andorra manté el diferencial de preus amb els països veïns, circumstància que encara fa atractiu omplir el dipòsit a les benzineres del Principat. Porqueres assenyala que a hores d'ara, amb França, la diferència estaria al voltant dels 40 cèntims per litre, i amb Espanya, de 20. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí - Arxiu RTVA

Comparteix:

Es doblen els menors que pateixen violència domèstica en els darrers 10 anys Les connexions centren la 8a edició de la Marató Fotogràfica Pep Aguareles