Més de la meitat de les persones que han acudit a Càritas Andorrana ho han fet per primer cop, un 15% més que l'any passat. La majoria dels atesos són dones, amb una incidència alta en nouvinguts i temporers.
L'any 2018, Càritas Andorrana va atendre 267 famílies, un 4% més que l'any anterior. En nombre de persones, són 854. Més de la meitat acuden a l'entitat per primera vegada (56%), el que ha comportat un 15% d'augment. Creixen els casos d'atenció primària en famílies extenses i dones soles amb fills, ha explicat el president de l'entitat, Amadeu Rocamora.
Per nacionalitat, encapçalen la llista els espanyols (33%), seguits d'andorrans (17%) i portuguesos. La majoria, un 60%, són dones. En aquest sentit, destaquen els nouvinguts i els temporers com a usuaris de pes.
Els motius d'atenció solen ser econòmics (26%) i per demanar orientació. L'habitatge, amb un 9%, és a la cua.
Amb tot, la situació global ha millorat en una seixantena de casos respecte al 2017 i en més de 200 d'ara fa dos anys. Rocamora ho atribueix a la millora de l'economia.
En la presentació d'aquest dimarts també s'ha destacat la tasca de la vuitantena de voluntaris que participen als diferents programes de l'entitat com el Rober, el Banc d'Aliments o el Centre Penitenciari.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot
Comparteix: