Els carrers d'Andorra la Vella s'omplen de falles: torna a rodar el foc

www.andorradifusio.ad

La revetlla de Sant Joan és la nit més màgica i també la més curta de l'any. És també el moment en què es roden les falles. A  Andorra la Vella la nit s'ha viscut com les d'abans de l'esclat de la pandèmia. Enguany, amb la fallaire major entre les seves files. A més, la nit s'ha desenvolupat sense incidències.

La placeta del Puial és el tradicional punt de partida de les falles a Andorra la Vella. És l'indret on s'encenen i també on es crema la falla tradicional, més rígida que les actuals perquè l'escorça de beç va enfilada en un pal de boix.

Un cop fora de la plaça, els carrers del nucli antic de la capital s'han omplert de cercles de foc. Qualsevol lloc era bo per veure rodar les falles. Alguns estaven enfilats als fanals, mentre que la porxada de l'església de Sant Esteve estava plena de gom a gom.

El recorregut dels fallaires va acabar a la plaça del Poble, on es va encendre la gran foguera. Abans, van rodar tots junts i les espurnes van omplir la plaça. Estava plena de capes liles, però enguany n'ha destacat la vermella de Rosa Mari Sabaté, la fallaire major. "Em feia cosa perquè cremava a tots els trossos, però ara estic amb l'adrenalina a dalt de tot", deia.

Un cop encesa la pira, va ser el moment de les bruixes, perquè la revetlla de Sant Joan és també la seva nit. La de les bruixes i la dels desitjos. Molts són els que s'han atansat per llençar-los al foc. Volen despendre's del dolent. I per fer-ho, no hi ha res millor que el foc purificador.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Desirée Sala

 

Comparteix:

 L'executiu assegura que els canvis a la nova llei ajudaran el sector ramader a ser més rendible Una dona resulta ferida lleu en un aparatós accident a la Massana