ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La CASS i el Col·legi d'Odontòlegs es donen dos mesos per establir el nou conveni

www.andorradifusio.ad

El Col·legi d'Odontòlegs i la CASS s'han donat un parell de mesos més per negociar el nou conveni, després que el col·lectiu denunciés l'actual, que caduca d'aquí a una setmana. Volen l'actualització de les tarifes, congelades des del 2004. En cas d'acord, hauria de ser ratificat en assemblea. 

El Col·legi d'Odontòlegs i la CASS continuen les converses per tancar un nou conveni després que l'actual, que caduca l'1 de febrer, ha estat denunciat pels professionals. La predisposició és bona per totes dues parts, que s'han donat un parell de mesos més per tancar les negociacions, supervisades pel ministeri de Salut. L'actualització de les tarifes és un dels punts clau. Els odontòlegs asseguren que les tenen congelades des del 2004 tret d'un augment de 70 cèntims l'any passat per les visites. 

La presidenta del Col·legi d'Odontòlegs, Celine Diet, explica quines casuístiques s'han de tenir en compte. "Considerem que hi ha tarifes que s'han de pujar més d'un 7%, d'altres que s'hauran de pujar menys i altres que s'hauran d'anul·lar perquè hi ha actes odontològics a la cartera de serveis que ja ni es fan i estan descatalogats totalment. Hi ha actes que, fins i tot, s'han de baixar".

Celine Diet es mostra optimista a tancar un acord, que s'està allargant per la complexitat de les qüestions tractades que afecten, a banda de les tarifes, la nomenclatura i el conveni. On sí ha assegurat que ja hi ha hagut entesa és en la implementació del règim del tercer pagador per als més grans de 65 anys i les persones amb discapacitat.

Així ho afirma Diet. "A partir de l'1 de febrer ja tenen la consigna d'aplicar el tercer pagador, tots els odontòlegs d'Andorra l'aplicaran. Tot es farà amb el carnet digital i s'aplicarà el tercer pagador a discapacitats i majors de 65 anys".

Els dentistes es van negar a aplicar el tercer pagador fins que la CASS no resolgués el problema informàtic que impedia incloure on line els actes més cars, com les pròtesis. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: