La CASS vol que el Govern implanti un impost per estada hospitalària similar al que s´aplica a França. És una de les mesures per reduir la despesa sanitària i que detalla en un informe del pressupost per a l´any vinent. A més, proposa reduir al màxim les estades hospitalàries i les proves diagnòstiques, principalment de radiologia i laboratori. La CASS també vol fixar un nombre de dies de baixa màxim per metge i especialitat.
França cobra una taxa de 18 euros per dia d´hospitalització en l'anomenat "forfait journalier". Si Andorra instaurés la taxa, com proposa la CASS, s'obtindrien uns ingressos propers als 700.000 euros, si es té en compte que el 2013 l´hospital va registrar uns 38.000 dies d´estada. La parapública detalla en un informe que acompanya el pressupost algunes mesures per retallar les despeses de la branca malaltia.
La CASS apressa el Govern perquè implanti la figura del metge referent i perquè es limitin les consultes a especialistes a un únic metge.
A més, la parapública vol limitar el nombre de sessions de fisioteràpia o logopèdia sense possibilitat de prolongació.
Per a les dones embarassades, es proposa que s´estableixi un forfet amb un nombre determinat de serveis, que, si s´excedeixen, queden fora de cobertura.
També es proposa revisar a la baixa les tarifes i reemborsaments d´algunes prestacions i medicaments.
Per regular les baixes mèdiques, la CASS vol fixar un nombre de dies de baixa màxim per metge i especialitat, i proposa un control ferri, amb mesures com establir l'obligació de permanència al domicili durant unes hores al dia.
Informa: Xavi Palma Locució: Yasmina Canedo
Comparteix: