Un 30% és el que han incrementat els ciberatacs al món des del 2020. És una dada que cada vegada va a més i que també afecta més de 1.300 milions de dispositius Android.
Els ciberatacs, a escala mundial, han augmentat un 30% des del 2020. Una xifra que cada vegada va a més i la principal responsabilitat la tenen els usuaris.
Jordi Ubach, responsable de l'Agència Nacional de Ciberseguretat, diu que "no és un problema que els dispositius siguin més dèbils, sinó que és l'usuari el que clica sobre els enllaços, es descarrega programes que no s'hauria de descarregar i accedeix a llocs que no hauria d'accedir".
En clicar i accedir a pàgines que no són segures, els ciberdelinqüents accedeixen a les dades personals dels usuaris. Per això, en tenir cada vegada més informació, els és més fàcil vulnerar dispositius.
Segons Ubach, "a escala global, d'uns 3.000 milions aproximadament de dispositius Android que hi ha, el 2020 n'hi havia 800 o 900 milions afectats. A data del 2022 s'estava parlant de 1.300 milions de dispositius infectats".
Per tal d'evitar aquesta infestació cibernètica, des de l'Agència Nacional de Ciberseguretat recomanen mirar detalladament tots els missatges, enllaços o aplicacions. Perquè molts intents de ciberatacs són fàcils de detectar, ja que tenen faltes d'ortografia o bé es fan passar per grans entitats.
Informa: Laura Mitjans
Imatges: Kevin Ribeiro
Comparteix: