Els col·lectius vulnerables i l'habitatge, prioritats del nou raonador 

www.andorradifusio.ad

Xavier Cañada ha pres possessió del càrrec de raonador del ciutadà, substituint Marc Vila. En l'acte de jurament a la Casa de la Vall ha parlat d'unanimitat i consens, així com dels ciutadans en situació de vulnerabilitat.

Avalat per tot l'arc parlamentari, ha jurat el càrrec davant autoritats polítiques i família, als quals ha agraït profundament la seva trajectòria.

Cañada, que ha estat director del departament d’Afers Socials de l’executiu i ha treballat com a voluntari amb col·lectius desafavorits i en risc d’exclusió social, ha volgut posar l'èmfasi a protegir els drets dels més vulnerables, com els infants i les persones amb discapacitat. També ha assegurat estar molt atent a l'habitatge i la salut de tots els ciutadans en els propers sis anys de mandat.

"El tema de l'habitatge evidentment que està sobre la taula. Ho anirem seguint de ben a prop i també espero que les mesures que han començat facin el seu efecte i comencin a alliberar una mica la pressió que tenen les famílies sobre aquest tema".

Xavier Cañada, raonador del Ciutadà.

El síndic general ha destacat el valor de la institució i la seva eficàcia a l'hora de gestionar 300 expedients anuals, tots resolts. 

"Moltes vegades el raonador, més enllà d'aquests neguits més mediàtics, també resol molts problemes de la ciutadania perquè no sap a quina institució ha d'anar perquè els assessori i els ajudi a trobar solucions sense haver d'anar per la via judicial".

Carles Ensenyat, síndic general.

Xavier Cañada és advocat i té un màster en Polítiques Públiques de Seguretat. Durant els seus anys de trajectòria professional a l’administració pública ha exercit d’agent de policia i de lletrat al gabinet jurídic del Govern.

Informa: Caterina Vidal

Comparteix:

Shangti sorprèn fent una sessió fotogràfica en directe al Grand Palais El Govern desconeixia fins gener l'abast de l'afer de la CASS