Sant julià de Lòria ha donat el tret de sortida a la 9a Ruta de la Tapa que aquest any s'allargarà un dia més i que compta amb la participació de 17 restaurants de la parròquia. El cost de la tapa passa de 2 a 3 euros, fet que ha permès als restauradors fer propostes més elaborades.
La Ruta de la Tapa de Sant Julià celebra la novena edició, una proposta que ha crescut i que a causa de la bona resposta s'ha decidit a ampliar un dia més. Com cada any completar la ruta sencera, o el que és el mateix provar les 17 tapes tindrà premi. Cada client disposa d'un passaport que s'anirà completant a mesura que vagi passant pels diferents restaurants.
La consellera de Turisme de Sant Julià, Meritxell Teruel, destaca que "cada any anem a més, hi participen més restaurants i la gent s'engresca". Convida als ciutadans " a baixar aquest cap de setmana de Carnaval i provin la restauració que tenim".
Com a novetats d'enguany, els premis han augmentat i el guardó a la millor tapa i al millor restaurant passarà de 200 a 300 euros. També s'ha vist incrementat el cost de la tapa amb beguda, de 2 a 3 euros. Mossèn Pepe Chisvert explica que "cadascú busca la creativitat en les seves tapes i això ens ajuda a fer caliu".
Aquest any s'ha decidit començar la Ruta de la Tapa en dijous gras, dia en què comença el Carnestoltes. S'inicia així a Sant Julià una setmana de gresca i disbauxa centrada al voltant de les disfresses i el menjar.
Informa: Hèctor Romance
Imatge: Albert Xandri