Per als alumnes de batxillerat el nou curs és vital. Conviuen amb els nervis habituals d'encetar un nou període escolar amb la pressió de les proves d'accés a la universitat. Alguns saben quins estudis superiors cursar i d'altres encara tenen dubtes. El que tothom té clar és que hauran d'estudiar de valent per aconseguir les millors notes.
Entrem a una de les classes de biologia del Lycée, on la Laia López reconeix que comencen el curs "una mica estressats". David Domingues coincideix que "és un inici de curs molt important per a nosaltres perquè és un any decisiu." El nombre d'alumnes, més 1.600, es manté estable. També el de professors, que supera els 160. Entre els reptes del curs, hi ha el d'implementar les novetats aprovades pel ministeri d'Educació francès. El director del centre, Olivier Salvan, recorda que "per al nivell de terminale, per a la prova del BAC, tenim noves proves que es faran el mes de juny."
També la recent prohibició de les túniques musulmanes en centres escolars: "El primer article del conveni parla del respecte a la laïcitat. Aquesta laïcitat que s'aplica a França també s'ha d'aplicar en els centres francesos d'Andorra."
I mentrestant a l'institut María Moliner, moviment constant als passadissos. S'ha notat un augment important d'alumnes de batxillerat. Un increment que ha obligat a crear un tercer grup i contractar més personal. Alguns tenen clar els estudis universitaris que cursaran, com la Inés Uson, "estudiaré magisteri infantil i de primària." D'altres, cas de Sara Peixoto, tenen dubtes. L'objectiu, però, és clar, "estudiar i treure la millor nota possible", segons Liam Pijuan o, com diu Jordi Marquès, "aconseguir unes bones notes".
L'ajornament de la nova selectivitat tranquil·litza els docents. Alejandro González, director del María Moliner, ho considera "positiu" perquè "ja coneixem com és l'EBAU actual i és bo que s'hagi ajornat."
Comença un altre curs escolar. Per a ells, el curs més decisiu.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Sergi Linares
Comparteix: