El Consell General veu necessària una modificació de la llei qualificada de partits polítics i finançament electoral perquè aquests tinguin les mateixes obligacions comptables i s'hagin de sotmetre al control del Tribunal de Comptes. Així ho expressen els membres de la comissió de Finances en l'informe de les fiscalitzacions que el tribunal ha fet del 2017. Un informe en el qual també exposen la necessitat d'un canvi normatiu per a la societat gestora del centre de tractament de residus per permetre més control per part del Govern.
En el darrer informe de la comissió legislativa de Finances i Pressupost, pel que fa a les fiscalitzacions del Tribunal de Comptes del 2017, s'ha acordat treballar conjuntament entre tots els grups parlamentaris una modificació de la llei qualificada de partits polítics i finançament electoral per tal que les formacions tinguin l'obligació de presentar els comptes.
La comissió també s'ha compromès a estudiar una ampliació de les facultats del Tribunal, com aquest demana des de fa temps.
Creu que cal impulsar un canvi normatiu del centre de tractament de residus ja que la seva naturalesa jurídica impedeix al Govern exercir cap control sobre la societat, tot i dependre directament de l'administració general.
També s'ha tocat el crostó a l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries per no haver facilitat al Tribunal de Comptes informació relacionada amb BPA.
Finalment, entre altres consideracions, s'ha exposat que s'han pagat primes des del Govern sense cap regulació i que, per tant, no es pot determinar si han estat raonables. Primes que també s'han reproduït a la CASS i el SAAS i que es consideren indegudes.
La comissió ha constatat en l'informe que les al·legacions presentades no aporten cap informació que pugui modificar les conclusions del tribunal.
Informa: Ester Pons-Anna Pifarré
Imatges: Arxiu RTVA
Comparteix: