Actualment, Andorra té un miler de llicències de pescadors autòctons i gairebé 4.000 de dia o de 3 dies. Són xifres que s'han valorat en la comissió de seguiment, on s'ha fet un balanç molt positiu de la temporada passada.
També ha servit per validar les directrius del 2025, en què es continuarà apostant per la repoblació de truitetes als estanys i rius.
"És la que quan sigui grossa criarà i serà com la truita salvatge del país. Aquesta política que s'està duent a terme fa que avui el Gran Valira, des de la frontera del riu Runer fins a Encamp, sigui un dels millors rius d'Europa a nivell de presència de pesca de truita."
Josep Maria Cabanes, president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca
De cara a la nova temporada també s'està treballant per millorar els accessos del Gran Valira i eliminar els blocs de ciment que dificulten el moment de fresar de les truites.
Una altra de les preocupacions de la federació és el relleu generacional. És per això que es van incorporar els carnets gratuïts per als menors de 14 anys i els van destinar zones exclusives com l'estany del Cubil, on es van registrar més de 600 infants aquest estiu.
"El dia que nosaltres no hi siguem, hi ha d'haver pescadors no només que pesquin, sinó que s'impliquin en les repoblacions, la qualitat de l'aigua, col·laborant amb el medi ambient, amb els comuns, perquè aquest país l'hem de fer extraordinari entre tots."
Josep Maria Cabanes, president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca
Respecte al doblament de les infraccions durant la temporada passada, Josep Maria Cabanes, president de la Federació de Caça i Pesca, ha assegurat que la majoria es van produir per desconeixement i destaca la importància de la difusió i la sensibilització.
Informa: Héctor Aza
Imatges: David Moreno
Comparteix: