El comú d'Escaldes destina 311.000 euros a millorar l'enllumenat

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany gastarà 311.000 euros a canviar l'enllumenat perquè sigui més eficient energèticament. Ho ha aprovat en la darrera sessió de consell. També ha constatat un superàvit de prop de 9 milions en el tercer trimestre.

El comú s'avança en el projecte de millora energètica que estava pressupostat per al 2023 per 800.000 euros i ja gastarà uns 300.000 el que queda d'any. Es canviaran uns 500 llums per altres més eficients.

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Quim Dolsa, justifica la inversió que faran en aquests canvis. "En aquest cas estem comprant 400, pràcticament 500 i escaig, lluminàries de led. I estem canviant també pals molt antics que aquests, si són tan vells, no ens permeten posar les lluminàries noves. I en aquest cas estem parlant de 100 pals rodons. Aquesta és la inversió que fem."

La minoria hi està d'acord, però no li agrada que la partida corresponent sigui la que estava destinada al manteniment d'espais de Caldea. Així ho ha constatat el conseller de Demòcrates d'Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova. "En moltes ocasions traiem pit que el comú gaudeix d'una bona salut financera, però després per pagar 311.000 euros hem de minvar unes partides que no ens semblen justes. En aquest cas estem parlant de manteniment."

A més, durant la sessió de consell també s'ha fet públic que en el tercer trimestre el comú tenia un superàvit de 8,9 milions. Els ingressos per la taxa de construcció, entre altres, han crescut força.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: