Els comuns acorden un estudi per convertir la fusta dels boscos en combustible de biomassa

www.andorradifusio.ad

Els comuns han donat el vistiplau a un estudi sobre l'aprofitament de la fusta dels boscos per fer combustible de biomassa. Es determinarà quines zones són les més aprofitables i quant es podria aconseguir.

Així s'ha acordat durant la reunió de cònsols que s'ha desenvolupat aquest dimarts al matí. El projecte persegueix un doble objectiu: per un costat, netejar els boscos i reduir el risc d'incendi i per l'altre, aprofitar la llenya per convertir-la en combustible de calderes de biomassa. Una vegada es disposi de l'estudi, s'engegarà el procés per contractar una empresa que gestioni la neteja i el material que s'obtingui.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, esmenta que la idea és "marcar una sistemàtica que podem anar avançant pel que fa a la neteja i pel que fa al mateix subministrament que les mateixes administracions necessiten aquestes estelles".

Amb tot, també ha volgut remarcar que l'objectiu principal és que la fusta l'aprofitin els comuns. "Ara, majoritàriament va tot a fora d'Andorra. Per tant, tenint els boscos aquí val més que ho aprofitem nosaltres i aquest és l'objectiu principal".

D'altra banda, els comuns estudien incloure una clàusula arbitral en els contractes o concursos públics que facin. Així evitarien els llargs processos judicials en els contenciosos que se'n puguin derivar. Aquest dimarts ha comparegut a la reunió de cònsols el president del Tribunal d'arbitratge, Pierre Raoul-Duval.

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha assegurat que quan es faci un concurs públic "estaria molt bé que ja incloguéssim qualsevol dubte que pogués sorgir després respecte a la interpretació del plec de bases o el concurs que s'ha fet o fins i tot el compliment del concurs, se sotmetria en aquest arbitratge".

Segons han assegurat els portaveus de la reunió de cònsols, el projecte ha rebut inicialment el vistiplau de tots els comuns.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

 Gallardo demana a les companyies d'autobús que destinin 'el màxim de recursos possible' per resoldre les incidències Pere López demana informació sobre l'aplicació de l'IRPF i l'Impost de Societats