Conduïm molt i malament

www.andorradifusio.ad

No fem servir el bus, tampoc els intermitents, anem massa amb el nostre cotxe i generalment ho fem sols. Aquestes són les principals conclusions de l'informe anual que fa l'Automòbil Club que enguany, com a novetat, ha fet servir la intel·ligència artificial. 

Gir de 180 graus per a l'informe anual de l'ACA que deixa les estadístiques generals per incorporar la intel·ligència artificial. Enguany ha fet servir les càmeres de circulació del carrer de la Unió, la rotonda de la Comella i la de l'Olivera per concloure que els hàbits al volant encara han de millorar. Primer de tot perquè fem servir massa el vehicle privat. Un 98% dels desplaçaments són amb cotxe. A més, un terç d'aquests, van amb un únic ocupant. És a dir, que fem servir poc l'autobús i que generalment anem sols al cotxe. A això s'hi ha de sumar que conduïm malament. Un 35% dels vehicles no utilitza correctament els intermitents. Tot plegat fa que la xarxa viària es col·lapsi més de l'habitual. 

La solució, segons la intel·ligència artificial, passa perquè les administracions comencin a crear campanyes de conscienciació sobre l'ús de l'intermitent, seguir fomentant l'ús del transport públic i incentivar encara més l'ús del cotxe compartit. 

Informa: Redacció
Locució: Laura Massegú

Comparteix:

Crítica social i rebel·lia a l'ambaixada d'Espanya  A continuar amb la feina feta