La connectivitat centra el primer Fòrum iberoamericà per a la transició digital 

www.andorradifusio.ad

Andorra, un dels països d'Europa amb més connectivitat a internet. Precisament la connectivitat centrarà el primer fòrum d'Aliances publicoprivades per a la transició digital. L'esdeveniment es farà aquest divendres en un hotel de la capital i és un compromís que Andorra va assumir durant l'acollida de la Cimera iberoamericana el 2021. 

La idea és compartir experiències i bones pràctiques. El fòrum comptarà amb un representant d'Hispasat, la representant d'Europa del Banc Interamericà de Desenvolupament, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya. Andorra Telecom moderarà una de les taules i hi són convidats patronals i organismes com Andorra Business i Andorra Recerca i Innovació. El fòrum posa a disposició una emissió en directe ja que les inscripcions estan completes. L'any vinent el fòrum es vol orientar cap a les plataformes de serveis on s'obrirà més la participació a Andorra. 

"El nostre objectiu és ampliar serveis digitals i fer participar les empreses d'Andorra i les iberoamericanes en un segon fòrum."

Marc Rossell, secretari d'Estat de Transformació digital i Telecomunicacions

"Plataformes per articulació de serveis al ciutadà en àmbits diversos i tant importants com l'educació, la salut o les finances o les administracions públiques."

Imma Tor, ministra d'Afers Exteriors

El 2019 Andorra es trobava en el lloc 26 de transformació digital. Una situació que ha canviat substancialment. Avui dia es troba a l'onzè lloc. El 2020 Andorra va establir un full de ruta en la transformació digital com a part d'Horitzó 23. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: David Moreno

Comparteix:

 L’art romànic d’Andorra recollit en un volum  Les obres dels pisos de lloguer assequible d'Escaldes, aquesta tardor