En un període de confinament com l'actual, a banda de mantenir l'activitat física, també és essencial mantenir una dieta saludable. El Col·legi de Dietistes i Nutricionistes ha engegat una iniciativa que convida a reflexionar sobre què i com mengem.
Els experts destaquen que en tot moment és fonamental portar un estil de vida saludable amb una alimentació sana i equilibrada, però aprofitant aquests dies de confinament, el Col·legi de Dietistes i Nutricionistes convida a reflexionar-hi i a detectar en quines qüestions cal millorar. Per arribar a tothom, el col·legi ha difós a través de les xarxes un vídeo on diverses col·legiades donen alguns consells.
La presidenta, Alba Reguant, proposa que s'aprofiti la situació "d'excepcionalitat" com una "oportunitat per millorar el nostre estil de vida i els nostres hàbits alimentaris". "Seguim unes rutines diàries, no ens saltem àpats principals, procurem realitzar-los dins de les mateixes franges horàries i plegats", afegeix Berta Jiménez.
Marta Pons recorda que s'han d'incloure tres grups d'aliments als àpats: vegetal (amanida o verdura), proteic (llegum, peix o carn) i energètic (arròs, pasta, patata, cereal).
Per evitar pujar de pes durant el confinament Marta Chica anima a fer exercici físic almenys durant 30 minuts, reduir la porció d'hidrats de carboni i augmentar-ne la de verdures.
Altres pautes són prioritzar fer la compra en línia, planificar els menús per evitar que els aliments es facin malbé, netejar bé els productes que comprem i retirar els ous de l'ouera i col·locar-los individualment a la nevera. El col·legi també recorda que en cas de necessitat, es poden fer consultes telemàticament als professionals del sector.
Informa: Laura Cugat
Comparteix: