La construcció insta les institucions a flexibilitzar els contractes per evitar que els concursos públics quedin deserts

www.andorradifusio.ad

La manca de matèries primeres dona un respir a la construcció, encara que l'augment del preu de l'energia i dels materials s'està notant. El sector reclama més flexibilitat pressupostària a les administracions, per evitar que els concursos quedin deserts. 

L'Epizen obria a final d'aquest juliol, tot i que la previsió era haver-ho fet al març. Una situació similar és la del casino, que finalment endarrerirà la inauguració sis mesos. Són dos dels exemples del que la manca de matèries primeres i l'encariment de preu han generat en el sector de la construcció. 

Des de l'Associació de Contractistes d'Obres (ACODA) destaquen que la situació s'ha començat a encarrilar i que no hi ha cap obra totalment aturada. Avisen de la importància de la revisió dels pressupostos per continuar els projectes, sobretot els començats, i critiquen la poca flexibilitat que tenen en aquest aspecte les administracions. 

"Estan sortint concursos per part de l'administració que estan quedant deserts. Hi ha diferents factors, però un detonant és que el contracte que ofereixen, sigui Govern o comuns, és molt rígid i cal adaptar-lo a la situació que ens trobem. Per tant, amb contractes en els quals no es preveu cert marge, certa revisió de preus o bé clàusules que contemplin aquesta situació, a les empreses se'ls fa molt difícil comprometre-s'hi."

Mònica Dalmau, presidenta de l'ACODA

Dalmau considera que s'han d'impulsar canvis legislatius i normatius per evolucionar, sobretot en l'arquitectura sostenible. I això passa per un treball mutu amb les institucions.

Informa: Ariadna Guiu Vila - Roser Puigbò
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Anna Mata

Comparteix:

Andorra Telecom alerta d'un intent de 'phishing' El Sobrino del Diablo protagonitza la vuitena jornada del Canillo Scenic Arts