El consum de carn de bou ha augmentat un 26% al país en un any. El fenomen respon a l´èxit de la restauració, que ha aconseguit atraure els clients a consumir hamburgueses fetes amb carn del país.
El consell d´administració de Ramaders d'Andorra SA ha de validar les dades aquesta setmana però el consum de carn de bou ha augmentat un 26% durant el 2013. La cabana adulta, sota el segell de qualitat controlada, ha passat dels seixanta sacrificis anuals als vuitanta, un augment notori en els quilos que s´ha consumit en el mercat andorrà, sobretot a la restauració. De fet, segons apunta el director d'Agricultura, Landry Riba, fa molts anys que el producte hamburguesa amb carn de qualitat existeix, però la seva venda en format hamburguesa i amb una presentació diferent ha tingut molt bona acollida i n´ha disparat la demanda.
Els productors esperen que es consolidi la demanda i s´estabilitzi com les altres línies de producció de Ramaders d'Andorra. Els cabrits i corders es mantenen i també ho ha aconseguit la carn de vedella. L´augment de la qualitat ha permès un consum estable tot l´any amb divuit sacrificis setmanals, uns 900 vedells amb segell IGP que assumeix el mercat nacional. Ampliar aquestes xifres serà difícil, perquè la ramaderia treballa prop del topall de cria que evita la contaminació pels nitrats de la femta.
Els esforços ramaders dels darrers anys ha permès arribar a un equilibri rendible entre la capacitat de producció del país i el consum intern.
Informa: Toni Vila Imatge: Meri Bellosta
Comparteix: