Un dels temes destacats a l'hemicicle ha estat l'ús del futur heliport nacional. L'executiu ha reiterat que la prioritat són les emergències i el trasllat d'autoritats, deixant els vols comercials en segon terme, una opinió que no comparteixen els socialdemòcrates.
El grup parlamentari socialdemòcrata ha demanat més informació sobre els usos del futur heliport nacional. La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, ha explicat que es vol convertir la infraestructura en una porta aèria que funcioni com a frontera, amb espais adequats per fer els controls pertinents sense tenir clar si hi haurà personal permanent o que hi acudirà de forma puntual. La prioritat és acollir vols d'emergència i d'autoritats, tot i que també s'estan estudiant els vols comercials, que els socialdemòcrates pensen que passen per davant de tot.
"Ells diuen que és per les emergències, però ja tenim l'hospital i camps esportius habilitats. Jo crec que és per a vols comercials, malgrat que ells diguin que ho volen disfressar. Penso que serà un projecte que l'únic que farà serà destruir el paisatge i que no servirà absolutament per a res".
Pere Baró, conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata.
Fent referència a un informe facilitat pel propi executiu, Baró ha qüestionat la possibilitat de vols nocturns, malgrat que Tor ha reiterat diverses vegades que sí seran possibles.
La creació de l'agència tributària única, projecte que porta temps sobre la taula i que tots els grups parlamentaris consideren necessari per facilitar i agilitzar tràmits, ha estat un altre dels temes destacats de la sessió de control. El ministre de Finances, Ramon Lladós, ha explicat que s'estan anticipant tasques, per exemple a nivell tecnològic i de preparació operativa.
Mentre que el president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, ha proposat de plantejar el projecte en clau de país tot i escoltar els comuns, Lladós ha remarcat que creu que "val la pena compartir l'objectiu i no imposar-lo des del Govern". La seva voluntat és fer trobades amb tots ells en els propers tres mesos amb l'objectiu de tenir la infraestructura llesta aquesta legislatura.
D'altra banda, al Consell també s'ha parlat de les condicions laborals dels treballadors del SAAS.
Andorra Endavant ha denunciat la situació, que creu que fa perdre atractiu a la professió. Pel que fa al conveni col·lectiu, el Govern ha defensat la direcció del SAAS, que continua negociant amb els representants dels treballadors per fer els canvis necessaris.
Informa: Laura Cugat - David Domingo - Pere Moliné
Comparteix: