ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El control parental no és la solució al mal ús de les pantalles

www.andorradifusio.ad

Unicef Andorra i Andorra Telecom han impulsat la primera jornada sobre benestar digital entorn a les conclusions de l'estudi Impacte de la tecnologia en l'adolescència. Un espai de reflexió i debat que ha permès a diversos agents socials compartir iniciatives i identificar mancances de forma conjunta. Una de les conclusions ha estat que el control parental no és la solució a un mal ús de les pantalles. 

La tecnologia ha arribat per quedar-se. I tot i que ens facilita la vida en molts aspectes també ha creat nous problemes com la seva addicció. Sobretot, entre els més joves.

Un estudi impulsat per Unicef constata que gairebé tots els adolescents enquestats disposen de telèfon mòbil amb connexió a internet però que només el 25%normes a l'hora d'utilitzar-lo. Això genera riscos importants en el seu benestar. "Molts cops els adults veuen que els seus fills estan addictes però ells no veuen que, per exemple, ells estan amb el mòbil durant els àpats. No són conscients que ells també són addictes", ha explicat l'alumne de segon de batxillerat de Sant Ermengol Bernat Solanelles. D'altra banda, l'alumna Elena Rossell ha afirmat que el control parental no és la solució per deixar d'utilitzar les pantalles."El control parental no és una solució perquè trenca la confiança entre els pares i els joves. S'ha de proposar millor una comunicació activa i crear pactes entre pares i fills i arribar a un acord."

Des de les associacions de pares i mares estan estudiant quines són les dificultats i necessitats principals de les famílies per poder donar resposta. També demanen que es proporcionin eines per evitar i minimitzar els riscos d'un ús perjudicial de les pantalles. "En l'adolescència hem de parlar, comunicar-nos i marcar límits amb els nostres fills conjuntament. El que necessitem són eines i coneixement per parlar i treballar amb els nostres fills i filles per poder pautar-los i que tot el mal ús que es fa d'Internet l'utilitzem en benefici", ha assegurat la representant de l'associació, Mireia Muñoz.

S'hi ha parlat durant la primera jornada sobre benestar digital organitzada per Unicef Andorra i Andorra Telecom. Hi han participat els principals agents socials que treballen en aquest àmbit. Afirmen que s'ha de treballar des dels diferents espais socials dels joves i des de ben petits.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Nil Forcada

Comparteix: