El conveni per construir el CAP de Canillo no convenç la minoria

www.andorradifusio.ad

L'aprovació del Conveni entre el Comú i el Govern per la construcció del nou CAP de Canillo ha generat debat entre la majoria i l'oposició al Consell de Comú d'aquesta tarda de dilluns.

Es preveu que l'executiu posi 650 mil euros, però d'aquests, 550 mil han demanat poder abonar-los de manera fraccionada fins al 2027, si hi hagués una partida pressupostaria. És justament aquest fraccionament el que no ha convençut la minoria, que hi ha votat en contra.

"Creiem que el comú no és un banc i que no ha de finançar a Govern un centre de salut que el Govern fa a Canillo", ha lamentat el conseller de la minoria Albert Torres.

A més, des de la minoria creuen que hi ha altres maneres de fer-ho, establint condicions i confirmant quan s'abonarà l'ingrés. Sigui com sigui, tot i votar-hi en contra, la minoria està a favor de la necessitat de construir el nou CAP.

El cònsol major, Francesc Camp, hi veu un acord dintre de la normalitat, tenint en compte l'impacte que va tenir econòmicament l'executiu en els últims anys. "En el seu moment ja es van tenir unes pèrdues i un endeutament importants fruit de la covid-19. Se'ns demana que si en algun d'aquests propers anys hi ha dificultats per tancar el pressupost, que es pugui fraccionar", ha valorat.

 

Palau de Gel

D'altra banda, Francesc Camp, en declaracions a Ràdio Nacional, ha indicat que el nou pla de viabilitat del Palau de Gel, basat en l'estalvi energètic i nous productes turístics, hauria de permetre no superar els 300.000 euros anyals de pèrdues, quan en els dos darrers exercicis s'ha enfilat per sobre del milió i mig en total.

"Aquest any estirem al voltant de 700.000 euros de pèrdues. L'any passat també vam fer uns 800.000 euros de pèrdues, i espero que baixem a 300.000 com a màxim segons el pla de negoci que tenim", ha calculat el cònsol.

Informa: Redacció

Comparteix:

L'impacte de la pornografia i l'educació sexoafectiva centren la Setmana de la Infància d'UNICEF  Reclusos cada cop més joves i amb problemes de salut mental