CTRASA tracta unes 50 mil tones de residus a l'any amb un percentatge important de plàstic. L'eliminació i la reducció d'aquest residu passa per conscienciar la població sobre el seu ús i proposar alternatives com ara l'ecodisseny per part de les empreses. És el que experts en la matèria han destacat en la conferència sobre la reconversió del plàstic en producte.
Tot i que el 2023 hi va haver un 3% menys de residus, encara queda molt per fer. L'ecodisseny és primordial per aconseguir-ne l'eliminació. En aquest sentit, la gerent de CTRASA, Cristina Rico, assegura que s'han de buscar alternatives i altres formes per substituir el plàstic, un material poc sostenible. "Quan es dissenya un producte s'hauria de pensar quan allò esdevingui un residu".
La població també té un paper molt destacat. Fer una compra més conscient en paràmetres de sostenibilitat ajudaria a la seva reducció. En aquesta línia va el gerent d'Atlas Gestió Mediambiental, Xavier Mundet, "intentar reconvertir aquest residu a un producte i aquesta jornada és un gota a gota per conscienciar perquè al final els petits canvis són poderosos".
Per tant, els experts conviden a la reflexió i alerten que hi ha més plàstic del que ens pensem en determinats productes com ara en els fibres sintètiques de la roba o microplàstics en aliments.
Informa: Karen Gacusana
Imatges: Kevin Ribeiro
Comparteix: