Per la Coordinadora no és un cas aïllat

www.andorradifusio.ad

La Coordinadora per l'habitatge digne assegura que el cas dels dos germans que han de ser desnonats és només un de molts. Anuncia que la concentració per donar-los suport, divendres, serà el punt de partida per donar a conèixer aquestes situacions. 

Divendres hi haurà una concentració davant la casa dels dos germans com a forma de suport. Un acte que servirà com a punt d'inici d'una campanya per donar a conèixer altres casos similars, que afecten persones en situació vulnerable.

La Coordinadora per l'habitatge digne vol que Afers Socials garanteixi per escrit els mitjans perquè els dos germans que divendres seran desnonats puguin accedir a un habitatge digne. La possibilitat de demanar un ajut per pagar el lloguer, com apuntava la ministra Trini Marín, no és suficient.

Fonts internes recorden que aquests ajuts només cobreixen el 40% del preu del lloguer. Donat que Afers Socials els ha ofert un pis per 1.200 euros, haurien de fer front a un pagament de 720 euros mensuals, quantitat que des de la plataforma i el mateix advocat dels afectats consideren impossible d'assumir pels dos germans.

Recorden que la dona cobra uns 1.000 euros mensuals, mentre que de la pensió del germà tan sols poden disposar de 300 euros, ja que la resta serveix per cobrir les despeses de l'atenció especialitzada que necessita. Al pis del qual divendres seran desnonats paguen una renda d'uns 500 euros mensuals. 

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Andorra rep més de 9,3 milions de turistes el 2023 El vial de Sant Julià es començarà a construir a final d'any