El cost del roaming s'assumiria entre Andorra Telecom i les operadores europees

www.andorradifusio.ad

Les negociacions entre Andorra Telecom i la resta d'operadores europees són la clau per activar la itinerància de dades mòbil d'aquí a 7 anys sense generar pèrdues. Així ho detalla el cap negociador de l'acord d'associació amb la Unió Europea, Landry Riba, subratllant que va ser la darrera qüestió que es va tancar amb Brussel·les a últim moment.

Per la seva orografia i ubicació, ara mateix adoptar el roaming de forma generalitzada seria molt costós per a Andorra. A tall de mostra, es doblarien els preus d'Hongria, que és el país més car d'Europa. Un fet que portaria Andorra Telecom a tenir importants pèrdues i que incrementaria la tarifa regulada de tot el mercat interior. Per evitar aquestes dues dures conseqüències, l'acord contempla diverses clàusules. Landry Riba reitera que la prioritat és protegir els consumidors. 

"Sobre l'usuari no té cap impacte a efecte de costos, per tant, de tarifa, sinó que tot el contrari. És a dir, el que genera és poder circular fora d'Andorra amb la tarifa andorrana i que els que visitin Andorra ho puguin fer consumint dades amb la seva tarifa en origen".

Landry Riba, secretari d'estat d'Afers Europeus

Si no són els consumidors, qui n'assumeix l'impacte? 

"Els que han de gestionar l'impacte són els operadors entre ells: Andorra Telecom, per una banda, i tots els operadors amb qui avui dia ja té contractes d'itinerància, per l'altra. L'acord d'associació el que fa és plantejar un escenari conegut i, per tant, Andorra Telecom podrà afrontar aquestes negociacions dient que d'aquí a 7 anys haurà de tenir tarifa regulada i caldrà veure com transitem fins allà".

Landry Riba, secretari d'estat d'Afers Europeus

I segurament es farà en forma de paquets ja tancats entre operadors. Ara ja hi ha dues companyies franceses que tenen itinerància al Principat sense cost per als usuaris i si l'acord tira endavant, la idea és anar-ho treballant amb la resta de forma progressiva. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

Conscienciació sobre el bon ús dels aparcaments de mobilitat reduïda "No vaig notar res estrany amb les pensions d'invalidesa"