L'Empresa Familiar ha dut a terme aquest matí el 22è cicle sobre l'afectació de la crisi sanitària en les economies i les perspectives de futur. La creació d'un pla estratègic per atreure nous sectors i inversors, potenciar la digitalització i arribar a tots els acords possibles amb institucions europees i internacionals són algunes de les conclusions que s'han compartit en la conferència telemàtica.
El Govern hauria de crear un grup de treball de prospectiva estratègica per fer front a les conseqüències que es derivaran de la crisi sanitària. Així ho creu l'expert en consultoria estratègica Marcos Urarte, que considera que cal reflexionar sobre els plans de futur per transformar les decisions que es prenguin ara.
Urarte també opina que s'haurà d'apostar per la transformació digital en tots els àmbits i potenciar el comerç en línia. Arribar a acords amb institucions europees i internacionals també és imprescindible. Considera que cal deixar enrere l'excessiva dependència exterior i identificar sectors econòmics estratègics, diferenciadors i autosuficients per millorar i diversificar el model econòmic.
Són conclusions i reflexions que s'han compartit en el 22è cicle de l'Empresa Familiar sobre les perspectives de l'economia després de la crisi sanitària. En la conferència telemàtica també hi ha participat la presidenta del Laboratori europeu d'anticipació política, Marie-Hélène Caillol, que considera que l'acord d'associació amb la Unió Europea ha d'avançar en la nova etapa de la comunitat.
Entre la crisi financera del 2008 i la sanitària provocada per la Covid-19 hi ha una diferència substancial. Segons considera Caillol, ara, la Unió Europea està més preparada amb un sistema bancari més coordinat i una societat més digitalitzada.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala
Comparteix: