Creat el marc jurídic perquè l'hospital pugui ser el centre sanitari de referència de l'Alt Urgell

www.andorradifusio.ad

La Seu d'Urgell celebra l'impuls de la col·laboració sanitària entre Andorra i Espanya. L'ajuntament veu amb aquest marc jurídic l'oportunitat que l'hospital Nostra Senyora de Meritxell esdevingui el centre sanitari de referència de l'Alt Urgell.

Així, la signatura d'aquest dimecres del conveni entre el ministeri de Salut d'Andorra i el de Sanitat d'Espanya ho fa possible. Per això, la conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya i el ministeri de Salut d'Andorra hauran d'asseure's en una taula de negociació per concretar les necessitats de totes dues parts.

Abans de la signatura del conveni, la possibilitat que l'hospital andorrà fos el centre de referència de l'Alt Urgell no era possible, i així ho va indicar en la darrera visita a la Seu el conseller de Sanitat català, Josep Maria Argimon. Ara tot ha canviat. El conveni bilateral signat el 2010 entre Catalunya i Andorra ja es pot ampliar. Falta que el departament de Salut de la Generalitat i el SAAS pactin quines prestacions necessiten.

El vicealcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, cataloga la signatura del conveni com "una gran oportunitat" ja que "per fi, ens dona el marc jurídic legal per fer aquesta col·laboració sanitària als dos costats de la frontera". A més, Fàbrega destaca que a partir d'aquest moment "el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ja es pot asseure amb el sistema andorrà de salut i començar a concretar quins són aquells serveis que interessen per als veïns i veïnes d'Andorra que es puguin fer a Catalunya.

A més, per altra part, també saber quines són aquelles prestacions sanitàries d'Andorra que poden beneficiar l'Alt Urgell.

Informa: Carles Alonso
Imatges: Arxiu RTVA
Imatges cedides: Govern d'Andorra

Comparteix:

La paritat entre homes i dones no serà obligatòria per llei a les llistes territorials i els suplents El Govern informa al sector hoteler que es repetiran les quotes d'estiu