El blockchain com a eina de desenvolupament i emprenedoria ha estat la protagonista aquest dimarts de la conferència organitzada per Crèdit Andorrà, emmarcada en la renovada Càtedra a l'IESE, que ara es reenfoca cap als àmbits de l'emprenedoria i la banca.
La tecnologia blockchain posa a disposició de diferents sectors econòmics la facilitat de treballar de manera transversal relacionant iniciatives de diferents orígens. Des del transport, la logística, la salut i les finances, però també el comerç i el turisme són els sectors que es poden potenciar amb la tecnologia blockchain.
La directora general d'Alastria Blockchain Ecosystem, Montserrat Guàrdia, ha impartit la conferència i ha explicat que "la blockchain va de simplificar tràmits entre empreses, organitzacions i departaments de grans empreses". "Sectors que tinguin una cadena de valor amb molts salts i actors se'n beneficien", assegura l'experta.
El professor dels departaments d'Iniciativa Emprenedora i de Comptabilitat i Control a l'IESE Business School, Albert Fernández, és el nou titular de la renovada Càtedra Crèdit Andorrà a l'IESE. Destaca que la blockchain serveix per al comerç, "no només marketplace, sinó com facilitar les experiències del consumidor i el client aprofitant noves tecnologies".
Aquesta conferència dedicada a aquesta tecnologia ha estat l'acte inaugural de la nova Càtedra dedicada ara a l'emprenedoria i la banca. Fernández pren el relleu a Josep Maria Rosanas, qui durant 14 anys ha estat titular de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme. El canvi en l'enfoc respon a la voluntat de donar resposta a la nova realitat de les empreses, en què, segons l'entitat, "la generació de valor traspassa l'àmbit purament de negoci per contribuir a la generació de riquesa per al conjunt de la societat".
Informa: Sílvia Mestre-Redacció
Imatges cedides: Crèdit Andorrà
Comparteix: