Canelons, sopa de galets o carn d'olla són àpats freqüents en aquestes dates. Tot i que famílies i amics es continuen retrobant al voltant de la taula, cada vegada són més les persones que opten per no cuinar, sobretot per la manca de temps. L'alternativa és encarregar el menjar o anar a un restaurant.
S'acosten les festes de Nadal i això és sinònim de dinars i menjars compartits amb familiars i amics. Malgrat que les receptes tradicionals i casolanes fetes a casa encara omplen la majoria de les taules, també hi ha molta gent que opta per demanar menjar preparat.
De fet, la tendència els últims anys va a l'alça i cada vegada hi ha més demandes quan s'acosten els sopars de Nadal, cap d'Any o Reis. En alguns comerços cada any hi ha un creixement de vora el 10%.
L'augment en les comandes implica una major coordinació a l'hora de preparar i tancar les múltiples peticions que es reben. De fet, la feina prèvia a la realització dels plats, ja fa setmanes que s'ha posat en marxa.
Altres famílies i amics també decideixen no cuinar, però menjar fora de casa en restaurants o hotels. Malgrat que la Unió Hotelera no té dades concretes de sopars i dinars en aquestes dates, fonts consultades apunten que l'afluència és constant i en alguns casos ha augmentat.
Informa i imatge: M. Margalef
Locució: L. Massegú
Comparteix: