Els tres primers mesos de l'any s'han tancat amb 10.927 establiments en actiu al Registre de Comerç i Indústria, un increment del 2% respecte al 2021. Gran part es troben a les parròquies centrals, sobretot a la capital, Andorra la Vella. Pel que fa als sectors, els més nombrosos són el comerç a l'engròs i al detall i també l'hostaleria.
El primer trimestre d'aquest 2022 s'enceta amb bones notícies pel que fa al nombre d'establiments de comerç. En total, n'hi ha gairebé 11.000, un increment de 201 establiments respecte només als mesos finals de l'any passat. En percentatges, suposa un augment del 2%.
Pel que fa a la seva distribució territorial, les posicions capdavanteres se les enduen les parròquies centrals. Destaca sobretot Andorra la Vella que aglutina el 34% del total d'establiments. La segueix Escaldes-Engordany i en tercer lloc, Encamp.
A la parròquia encampadana, però, la segueix de prop la Massana, amb un 13,4% dels comerços del país. A la taula baixa es troben Canillo, Sant Julià de Lòria i Ordino, que es mouen en una forquilla d'entre el 5 i el 9%.
Però quins són els sectors que compten amb un nombre més elevat? Sobretot se centralitzen en tres àmbits. El primer és el comerç a l'engròs i al detall, que supera les 3.000 botigues. De fet, a la capital n'hi ha una de cada tres registrades.
El segon àmbit que compta amb més establiment és el d'activitats professionals, amb poc més de 2.000. Mentre que el sector de l'hostaleria en té un miler de repartits per tot el país.
Informa: Ariadna Guiu Vila
Gràfics: Hèctor Perna
Locució: David Domingo
Comparteix: