Creix la població fins a prop de 79.000 habitants, tot i que davalla el nombre de residents portuguesos

www.andorradifusio.ad

Malgrat els estralls de la pandèmia, la població segueix creixent i al juliol hi havia 78.833 persones, amb un increment de l'1,7% de fa dotze mesos. Tots els col·lectius nacionals pugen exceptuant el portuguès, que perd un 2% dels habitants, ja sigui per nacionalització o per marxa del Principat.

La població estimada ha passat de 77.500 persones al juliol del 2020 a 78.800 el mes passat. Això suposa que hi ha hagut un augment de més d'un miler d'habitants, tot i que el país estigui passant la crisi sanitària i la recessió econòmica més greu de les darreres dècades.

L'increment més gran es produeix en el col·lectiu d'altres nacionalitats, que creix un 6,6%, seguit dels francesos, que ho fan un 3,1%, els espanyols un 2,3% i els andorrans un 1,1%.

En canvi, el nombre de residents portuguesos ha baixat un 2% i ha disminuït en prop de 200 persones.

El creixement de població més gran es produeix a les parròquies de Canillo, la Massana, Ordino i Andorra la Vella. En canvi, Encamp, Sant Julià i Escaldes-Engordany tenen un augment de població menor.

La població que té menys de 15 anys representa un 13%, mentre que la població més gran de 65 anys és de prop del 15%.  Aquest augment de la població d'edat més avançada es manté des de fa anys.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: David Domingo

Comparteix:

El Govern licita les obres de reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar El Cor Rock d'Andorra homenatja el personal de la Creu Roja amb un videoclip