Els centres mèdics atenen cada vegada més casos de trastorns mentals com la depressió i l'ansietat a causa de l'abús de les pantalles. Conscienciar els joves sobre l'addicció a les tecnologies és l'objectiu del taller organitzat per Andorra Telecom dedicat als nois i noies d'El Rusc.
Andorra Telecom ha impartit un taller a gairebé una desena de joves d'El Rusc per conscienciar-los sobre l'abús de les pantalles.
Cal controlar les xarxes socials i les aplicacions? Quin paper té la pornografia en els joves? O què volen dir paraules com 'sexting', 'stalking' o 'grooming'? Són algunes de les preguntes que s'han plantejat en la xerrada.
Alguns dels joves del taller han reconegut que passen moltes hores al dia enganxats al mòbil. "Al TikTok dos, dos i mitja" o, una altra, "tres hores, més o menys, al dia"
Les principals conseqüències d'aquesta addicció són la necessitat de consum de contingut immediat, el canvi en la percepció de la realitat i l'afectació en la concentració i la son.
L'expert en tendències i eines digitals, Jordi Camós, reconeix que "els centres mèdics i psicològics tenen cada dia més consultes al voltant de depressions, ansietats i altres problemes lligats a un mal ús o abús de la tecnologia".
La xerrada els ha servit per a aprendre a "no perdre tant de temps amb les pantalles i passar més temps estudiant" o "ajudant a casa".
El paper dels pares i de les mares és primordial. La tecnologia pot beneficiar molt positivament els joves, sempre que se'n faci un bon ús.
Informa: Karen Gacusana
Imatges: Ricard Tenza
Comparteix: