El Centre de Recerca Sociològica (CRES) presentarà el 22 de març l'enquesta electoral, amb la incògnita de com afectarà el vot ocult. Afegeix que aquest, i no només a Andorra, acostuma a ser el dels que prefereixen les opcions més conservadores. El nombre d'enquestats nacionals s'ha doblat perquè el resultat sigui molt més fiable.
Aquest migdia ha començat el treball de camp de l'enquesta política que fa el CRES i que està enfocada a les eleccions generals.
La intenció és tenir-la enllestida el 19 de març i presentar-la el 22. En aquesta edició es preguntarà a 800 andorrans, el doble que en altres enquestes perquè el marge d'error sigui menor. No es demanarà per les candidatures territorials perquè, segons el director del CRES, Joan Micó, "les parroquials tenen una altra complexitat". Atribueix la dificultat de reduir el marge d'error a "la poca massa crítica". Assegura que per evitar-ho haurien d'enquestar a més de la meitat de la població de cada parròquia.
La preocupació és el vot ocult que acostuma a haver-hi. En primer lloc, perquè molta gent no decideix el sentit del vot fins al moment d'emetre'l o poc abans. També perquè hi ha molts electors, sobretot els més conservadors, que no diuen a qui votaran. Micó indica que una de les preguntes que es fan a l'enquesta és "a qui has votat en les anteriors eleccions". Així "es veu una proporció més alta de vot ocult que és difícil dir a qui afectarà".
En l'enquesta també es demana l'opinió a 400 residents, ja que es vol saber la seva opinió política tot i que no votin.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot
Comparteix: