La gent gran són un dels grups de risc. La Creu Roja ha assumit part de la tasca de posar-s'hi en contacte per conèixer el seu estat de salut. Molts podrien tenir por a anar al metge davant la situació.
Des de la setmana passada la Creu Roja ha trucat als usuaris dels programes de teleassistència, transport sociosanitari i sempre acompanyats. Per evitar anar als domicilis s’ha dotat de telèfons mòbils deu voluntaris que treballen des de casa amb una base de dades.
Una segona fase ha estat assumir la llista d’Afers Socials d’unes dues-centes persones de més de 80 anys per saber si necessiten alguna mena d'ajut. S’hi ha afegit alguns contactes de què disposen les àrees de Social dels comuns. A tothom se li fa les mateixes recomanacions: "informar els objectius vulnerables del que han de fer o no, conscienciar-los que no han de sortir" i si poden tenir reserva de menjar i medicaments, "millor", diu el director, Jordi Fernández.
Una altra qüestió és saber si viuen sols o amb la família i saber el seu estat de salut. Fernández explica que s'ha de "veure si hi havia algun indici de símptomes de coronavirus o altres símptomes, perquè podria haver-hi gent que no estava bé i ara perquè no es pot sortir de casa no van al metge".
L’entitat vetlla per qualsevol servei que faci falta ara mateix. Aquests dies la Creu Roja també ha admès donacions d’aliments que són processats per l’empresa que habitualment es fa càrrec dels menús dels seus usuaris i d’altres persones que ho puguin necessitar.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa
Comparteix: