La Creu Roja preveu un 2024 on la botiga solidària serà necessària

www.andorradifusio.ad

La botiga solidària de la Creu Roja és lluny de tancar aquest 2024 preveient un possible augment de necessitats. Les dificultats d'habitatge i l'encariment de la vida són els principals motius, tenint en compte també que gairebé la meitat d'usuaris són refugiats d'Ucraïna.

Es va crear com a recurs temporal per la pandèmia, però continua ben viva i amb poques previsions de tancar. La botiga solidària atén ara mateix unes 165 persones, un volum força inferior que en altres ocasions, però amb la sensació que pugui créixer els propers mesos.

"Hi ha molts elements que ens fan pensar, a part dels conflictes internacionals que puguin encarir el preu de l'energia, que ens fan tèmer que en un moment donat aquest recurs pugui arribar a ser molt més necessari el 2024. Sempre desitjant que no sigui així, però ens estem preparant".

Jordi Fernández, director de la Creu Roja 

Elements com els preus desorbitats de l'habitatge, la inflació i els problemes per arribar a finals de mes. L'hivern passat van atendre una allau de treballadors de temporada que aquesta vegada no hi és però sí que segueixen ajudant refugiats procedents d'Ucraïna, on el conflicte continua ben encès.

També donen suport a famílies monoparentals i d'altres que tenen sous insuficients per fer front a totes les despeses. Segons la voluntària de la Creu Roja, Carmen Hortiguela, "tractem de parlar amb ells i fer-los veure que som aquí per a tothom qui ho necessiti, que no tinguin por o vergonya". Realitats que poden agreujar-se i fan que la botiga sigui indispensable

Campanyes puntuals

Si bé la botiga solidària s'ha farcit en diverses ocasions de campanyes solidàries de productes de primera necessitat, el director de la Creu Roja descarta organitzar un altre recapte d'aquesta magnitud aquest any. Creu que en tindran prou amb les donacions de particulars i la compra directa que fa l'entitat. 

Informa: Laura Cugat

Imatges: Ricard Tenza 

 

Comparteix:

Els virus respiratoris es disparen Un Saló de la infància i la joventut al Pas amb més identitat