Els cuiners actualitzen els plats i productes típics de conserva

www.andorradifusio.ad

Els cuiners treballen per actualitzar receptes amb productes i preparats adaptats als paladars dels nous consumidors. Aquest matí el xef de costa Jaume Balada ha fet una mostra de la seva cuina davant alguns curiosos i amics dels sector per demostrar que la cuina no té límits. 

Antigament el verat  es menjava tot l'any ja que es conservava deshidratat. A la cuina no sempre ha tingut bona premsa ja que és un peix molt econòmic tot i tenir grans propietats.

Avui dia, però, els cuiners l'han fet tornar al seu lloc gastronòmic. Jaume Balada proposa fer-lo amb un escabetx, una tècnica que antigament es feia servir per conservar millor gràcies al vinagre. Això sí, alleugerit, ja que actualment els paladars no són tan tolerants amb els productes que feien servir per guardar-los. 

El xef explica que actualment, el món gastrònomic és més saludable i més lleuguer. : "Els brous de les àvies que tenien aquell greix i et deien 'això és el que és bo', això és que s'ha anat retocant amb el temps i ara les preparacions són molt més lleugeres i més saludables que abans." 

Un dels trucs per conservar el verat és marinar-lo. Li traurem els filets, els cobrirem a parts iguals amb sucre i sal. Després de 25 minuts els rentarem, els eixugarem i els cobrirem amb oli. 

Tenim el verat marinat i l'escabetx suau fet. El seu acompanyant serà uns rovellons que ens situen el plat en una taula de tardor on els colors ho diuen tot. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Kevin Ribeiro 

Comparteix:

El preu del pèl·let i la llenya augmenten en un 300% i 20% respectivament Ramaders d'Andorra explica la tasca de suport al sector en la venda de la carn en una jornada de cooperació pirinenca