La temporada de residències creatives ve amb novetat, unes beques per a artistes visuals i plàstics a arreu del món. Aquest dijous s'ha obert el termini per demanar residència a Faber Olot. A Andorra, un arxiver nord-americà treballarà per recuperar uns documents del nostre país que es troben a Occitània.
El ministeri de Cultura reordena les ajudes per a residències per a arts, ciències i humanitats. A Andorra passen de 10 a 6 per fer-les més llargues. La taiwanesa Yen Yu Tseng ja ha començat a treballar la creativitat des de la identitat.
Altres exploraran sobre el paisatge i l'impacte de la globalització en l'entorn urbà, l'ús i accés a internet en petits països i un que suscita molt interès, l'americà James Lowry estudiarà el reclam d'Andorra de 100 metres lineals de registres d'arxius del departament dels Pirineus Orientals i la Vegueria Francesa.
Centrat en aquest últim projecte, la ministre de cultura en funcions, Sílvia Riva, afirma que s'haurà de treballar per saber "com disposar d'una copia d'aquests arxius i també com és possible tractar-los a nivell de titularitat".
La reducció d'estades a Andorra permet fer una prova pilot, una partida de 10.000 euros a repartir com a màxim en tres sol·licituds per a aquells que vulguin fer residència arreu del món. "Pensem que pot ser una qualitat que pot ser suficient", afirma Montse Planellas.
D'altra banda, fins al 23 de març es pot fer la sol·licitud per la residència de Faber Olot a la pàgina de l'entitat i a 'tràmits' es disposa la documentació per demanar estada d'un mes a l'espai Lluís Vilà de Banyoles.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí
Comparteix: