El Govern lliura els diplomes del primer curs d'habilitació d'informador turístic. Una prova pilot en la qual han participat 19 persones de l'àmbit turístic i que té com a objectiu regular i reciclar els professionals del sector. Una iniciativa que es repetirà i que si es consolida, es podria transformar en estudis universitaris.
Per donar continuïtat al curs de guies culturals que es fa des del 1993, enguany s'ha encetat com a prova pilot el primer curs d'habilitació d'informador turístic, en el qual han participat prop d'una vintena de persones. Una iniciativa que respon les demandes formulades pels mateixos guies turístics, agents de viatges i sector hoteler, i que té com a objectiu oferir eines per millorar la formació i regular la professió. "Volem que es consoldi aquest curs, com a mínim dos o tres cursos els haurem de fer, potser més. I si continuem tenint demanda potser podem fer un salt més per a tots aquests informadors turístics i anar a una carrera regulada", explica el ministre de Turisme, Francesc Camp.
El 2017 Andorra va rebre més de 8 milions de turistes, un 1,6% més que l'any anterior, un creixement de més de 700.000 turistes respecte del 2012. Una tendència que cal mantenir invertint en noves infraestructures, millorant els punts de venda i amb un personal més qualificat, per fer més atractiva l'experiència del visitant.
Per altra banda el ministre ha lamentat el canvi d'estratègia de la companyia que havia de construir un parc aquàtic als terrenys de la Borda Nova, tot i que entén la necessitat de construir habitatges: "sembla que és una activitat que no s'ha tancat definitivament. Diuen els promotors que estan buscant altres zones", avança. "Hi ha mancança d'habitatge i a la zona central segurament els pisos d'alt standing potser poden resultar més rendibles", creu. Amb tot no descarta que es pugui ubicar en un nou emplaçament que pugui ser més rendible i pugui ampliar l'oferta turística actual.
Informa: Hèctor Romance
Imatges: Sergi Linares
Comparteix: