DA i PS es troben per consensuar la regulació del matrimoni gai

www.andorradifusio.ad

Moviments pel que fa a la regulació de les unions entre parelles del mateix sexe. Els grups parlamentaris de DA i PS es van trobar a principi de mes per explorar les possibilitats d'elaborar un text consensuat. Tot i que en la reunió no es va prendre cap decisió, els demòcrates confien a poder arribar a un acord. L'escull principal, però, és la denominació de les unions, que el PS vol anomenar matrimoni i que incomoda a DA.

Demòcrates i socialdemòcrates van reunir-se el 7 de febrer passat per tractar la legalització de les unions entre persones del mateix sexe. Els demòcrates estan elaborant una proposició de llei sobre el codi de família que també regularia aquesta mena d'unions.

Segons fonts del grup parlamentari de DA, es va demanar als socialdemòcrates treballar conjuntament aquest tema. Tot i que encara no els han fet arribar la proposta de text, confien que els socialdemòcrates acceptin la petició un cop hagin estudiat la proposició de llei.

Per la seva banda, els socialdemòcrates van deixar clar a la reunió quin és el seu posicionament pel que fa al casament entre parelles del mateix sexe: volen que s'anomenin 'matrimonis'. Els demòcrates, en canvi, pretenen anomenar-los 'unió' i evitar així un altre conflicte amb el Copríncep episcopal. La reunió, segons fonts socialdemòcrates, es va tancar sense cap decisió. Recordem que el PS va anunciar la intenció d'entrar una proposició de llei per regular els matrimonis homosexuals al març si els demòcrates no ho feien.

Des de DA esperen que els terminis no condicionin un hipotètic acord.

Informa: Andrés González-Nanín

Comparteix:

Les obres de la Biennal ja s'exposen a Andorra Encamp reclama 880.000 euros en taxes i impostos impagats