DA veu marge de negociació sobre l'atur mentre l'oposició denuncia improvisació i opacitat

www.andorradifusio.ad

Mentre que el grup demòcrata creu que hi ha marge per a negociar amb Europa les condicions de la prestació d'atur, l'oposició torna a acusar l'executiu de falta de transparència i d'improvisació.

Després de les declaracions de Borrell i de López de Aguilar, els demòcrates admeten que caldrà negociar amb la UE la possible implantació d'un subsidi d'atur.

El president suplent del grup Demòcrata, Miquel Aleix, però, creu que hi ha marge per pactar-ne les condicions i fins i tot d'aplaçar-lo. S'ha de veure, diu, "quins aspectes pot assumir Andorra en matèria social".

Els liberals diuen que no es pot exigir el mateix a Andorra que a un estat membre de la Unió Europea i reclamen explicacions al Govern. Al president del grup, Jordi Gallardo, li consta "que hi ha altres països tercers amb acord d'associació als quals no s'ha demanat un requisit d'aquesta mena". "Creiem que és imprescindible que s'esclareixi", conclou.

El president del grup mixt i conseller d'UL + Independents de la Massana, Josep Pintat, ha lliurat un document a López Aguilar demanant que es revisi i reequilibri la negociació amb la Unió Europea. Reclama un estudi d'impacte i diu que aquestes coses passen "senzillament perquè no hi ha informació, ni estudi d'impacte ni objectius compartits".

Per la seva banda, el conseller del PS i president suplent del grup mixt, Pere López, exigeix que els grups de l'oposició s'incorporin a la negociació i avisa que el país haurà de tenir subsidi d'atur tard o d'hora. Al seu entendre, això "demostra la manera desastrosa amb què el Govern està portant la negociació amb la UE".

SDP, que van ser els primers aalertar de l'exigència, denuncien que el Govern oculta l'agenda negociadora. El conseller Víctor Naudi defensa que "són qüestions que no podem obviar i l'important és que el Govern l'ha volgut bandejar".

Finalment, la independent Sílvia Bonet conclou que un subsidi homologable difícilment serà viable. Creu que "moltes persones marxen d'Andorra perquè volen tornar al seu país, no perquè es quedin sense feina" i considera que no se'ls hauria de pagar un subsidi "perquè aquí trobarien feina".

La negociació amb Europa i en especial la referència a la prestació d'atur serà tema de debat al Consell General en la pròxima sessió de control al Govern.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà / Anna Romagosa

Comparteix:

Una pacient intervinguda per un traumatòleg a la cama equivocada estudia la via penal contra el metge "La Bíblia i Chagall", la cinquena mostra més visitada del CAEE