DA vol regular el matrimoni gai en el dret de família

www.andorradifusio.ad

El grup demòcrata vol incloure la legalització del matrimoni homosexual dins una modificació més àmplia del dret de família, que també resolgui aspectes com el de les successions. Segons afirma el president demòcrata, Ladislau Baró, es vol buscar l'equilibri amb la figura del coprincipat i la constitució. Baró creu que es possible assolir un acord amb la resta de grups si no hi ha enrocs en qüestions nominals.

La voluntat dels demòcrates és incloure la legalització de les unions de parelles del mateix sexe dins una reforma més àmplia del dret de família, que també reculli aspectes com ara les successions. Així ho indica el president del grup parlamentari, Ladislau Baró, en una entrevista a l'agència de notícies. Si això fos massa complex, no es descarta una reforma legislativa només per a la qüestió de les unions homosexuals. Una reforma que voldrien que es fes acordada amb la resta de grups.

En la qüestió nominal, els demòcrates no tenen clar si parlar de matrimonis o d'unions. I és que la voluntat del grup de DA és "intentar fer compatible una equiparació efectiva i clara de drets amb una fórmula que defensi el coprincipat" i evitar una nova polèmica amb el copríncep episcopal.

Tant el grup mixt com el grup socialdemòcrata aposten per anomenar-ho matrimoni. En aquest sentit, els socialdemòcrates esperen arribar a un consens abans de l'1 de març, data límit que es donen per entrar a tràmit el text que tenen enllestit per regular els matrimonis homosexuals.

Informa: Andrés González Nandín / Agències      Locució: Pere Moliné

Comparteix:

Primer consell d'infants d'Escaldes-Engordany Camp anuncia un nou esdeveniment cultural