L'escriptor andorrà de ciència-ficció Ricard de la Casa va explicar que aquest gènere literari és ideal perquè la gent es replantegi l'existència i per fer crítica social. De la Casa va impartir una xerrada sobre la salut d'aquest gènere al segle XXI.
La conferència "Els molts mons de la ciència-ficció", de Ricard de la Casa, va ser un repàs de la història del gènere amb atenció especial a les obres que han marcat un abans i un després. L'escriptor andorrà creu que la ciència-ficció és molt útil perquè la gent es pugui plantejar situacions en les quals no havia pensat gaire fins llavors. Per exemple, la ciència-ficció ja parlava de la clonació i dels seus efectes abans que la ciència la fes possible. De la Casa exposa que el gènere "permet reexaminar molts dels problemes actuals, ja que finalment parlem d'humans, de les seves emocions i els seus conflictes" i "canviar com enfoquem i veiem els problemes".
Afirma que "la ciència-ficció aporta solucions a problemes actuals". També permet fer crítica social i denunciar, amb l'excusa de parlar de mons llunyans, conflictes del present. Posa com a exemple la pel·lícula "Elysium", que "és una crítica ferotge a la diferència de classes".
La iniciativa estava organitzada conjuntament pel Cercle de les Arts i de les Lletres i la llibreria La Puça.
Informa: Pere Moliné Imatge: Sergi Pla/Josep M. Garcia