Declarar només una vegada i un tribunal especialitzat: reptes per abordar la violència de gènere

www.andorradifusio.ad

La violència de gènere és una xacra que no para de créixer i d'agreujar-se, i n'és una mostra que el servei que atén a les víctimes acompanya de mitjana unes 300 dones a l'any, tot i que hi ha molts mes casos que no es detecten. El programa La Clau d'aquest dimarts ha aprofundit en aquesta problemàtica amb un testimoni en primera persona, el fiscal adjunt Ivan Alís i la cap d'àrea de Polítiques d'Igualtat, Mireia Porras

En el programa, el fiscal adjunt ha remarcat que s'estudien fórmules per intentar que la dona que ha patit violència masclista només hagi de declarar una sola vegada per evitar la revictimització. Des de l'àrea de Polítiques d'Igualtat, Porras ha plantejat la necessitat d'un tribunal especial per tractar la problemàtica. 

"Tenim una altra possibilitat que estem explorant i intentant potenciar que seria la prova preconstituïda. És a dir, que la víctima per evitar la revictimització declari una sola vegada i no hagi de tornar a declarar en el procediment".

Ivan Alís-Fiscal adjunt.

"Sobre el que deia l'Ivan de si cal un tribunal específic, jo diria que no. Si realment estiguéssim i estan molt i molt formats, tots els agents jurídics i de fiscalia i batllia. Tots. Llavors no caldria però si no sí".

Mireia Porras, cap d'àrea de Polítiques d'Igualtat.

Recupera aquí el programa complet:

Informa: Laura Cugat-Pere Moliné

Comparteix:

Mor un treballador en un accident laboral a Encamp Fer que el bus s'assembli al metro. És possible?