Una defensa implica les clavegueres de l'Estat espanyol en el cas BPA

www.andorradifusio.ad

Un dels advocats de la defensa de la causa primera de BPA ha reiterat que l'entitat va ser víctima de les maniobres de les clavegueres de l'Estat espanyol. Un altre dels lletrats ha lamentat que la instrucció s'hagués fet tan malament que fins i tot ho va dir en públic l'anterior president del tribunal.

Concretament, l'advocat defensor ha dit que recentment han sortit noves informacions que connecten l'exministre d'Interior espanyol Jorge Fernández Díaz i l'excomissari Villarejo amb altres delictes. I això dona versemblança al fet que BPA va ser víctima de la Policia patriòtica espanyola. Per tant, sol·licita l'absolució del seu client perquè els fets es van produir quan Andorra era un paradís fiscal.

Per la seva banda, el lletrat Toni Duró ha carregat durament contra la instrucció. Ha afirmat que Josep Maria Pijuan mateix, anterior president del tribunal que jutjava el cas, va declarar el gener del 2018, que "la Batllia havia fet les coses malament" en aquest sentit.

Duró també ha precisat que Andorra era, entre el 2008 i el 2011, un paradís fiscal com tants d'altres: Suïssa, les Illes Caiman... i que a BPA, com a la resta dels bancs del país, hi entraven molts diners que evadien la hisenda espanyola però que no tenien un origen il·lícit, entre els quals, ha afirmat, els que venien del grup xinès Gao Ping a través del seu intermediari Rafael Pallardó.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Canillo compra l'antic Càmping Pla per fer-hi equipaments L'ocupació de la gossera continua sent "anormal"