Demanda perquè el Govern actuï d'ofici i sancions més dures en la trampa del fill

www.andorradifusio.ad

La Coordinadora per un Habitatge Digne demana que el Govern actuï d'ofici en casos de la trampa del fill i endurir les sancions. Vol reunir-se amb la ministra i els grups parlamentaris per esmenar la llei. 

Més de 16.000 euros de multa. Això és el que demana la Coordinadora per un Habitatge Digne per sancionar l'ús fraudulent de les excepcions a les pròrrogues del lloguer. Fins ara, segons la llei d'arrendaments urbans, la sanció era del salari mínim. Busquen que aquestes multes siguin dissuasives, especialment per a grans propietaris.

A banda, proposen un procés burocràtic que tingui garanties per als llogaters. Demanen que, en cada cas, el Govern actuï d'ofici per investigar, abans del desallotjament, si hi ha indicis d'us fraudulent. Si es detecten, s'executaria automàticament una pròrroga d'un any del contracte. En cas que no hi hagi indicis de frau, el propietari tindria un mes per presentar la documentació al Govern i cedir el pis al fill. Si finalment no es fa el canvi, el llogater podria recuperar l'habitatge, amb una indemnització

A més, exigeixen que la finalització del contracte s'hagi de notificar 3 mesos abans i que es presenti un justificant del parentiu.

Les esmenes les ha redactat un grup d'afectats i estan basades en el que han viscut. Asseguren que el procés actual no és clarificador i que deixa sense recursos els afectats. La coordinadora vol reunir-se amb la ministra Conxita Marsol i els grups parlamentaris per fer-los arribar aquestes propostes i plantejar una modificació legislativa.

Informa: Gerard Castillo

Comparteix:

El parc fotovoltaic de Grau Roig supera els 1,4 milions de kWh produïts en un any Conferència pels 10 anys del Conveni Internacional a Andorra