Demòcrates defensa que la llei òmnibus és conforme a la Constitució perquè preveu que el dret a la propietat es sotmeti a la funció social. Ho ha dit el president del grup parlamentari a Ràdio Nacional aquest matí de dimecres, on també ha argumentat que l'executiu ha intervingut en el mercat de l'habitatge perquè hi ha una distorsió pel que fa a l'accés al lloguer i la compra.
Jordi Jordana ha afirmat que, si s'aprova la llei òmnibus, pot haver-hi recursos contra algunes de les mesures com l'expropiació temporal de pisos buits. I que hauria de ser la justícia la que decidís si és legal o no però ha afegit que creu que està d'acord amb la Constitució, i recalca que, en la seva opinió, el dret a la propietat no és absolut i ha de tenir també una funció social.
"Coincideix amb els postulats de la Constitució que diu que hi ha d'haver polítiques enfocades a crear un habitatge digne i que la propietat té una funció social. Jo crec que aquests tres conceptes, que és el que ens diuen els assessoraments tècnics, s'adapten al que diu la Constitució."
Jordi Jordana, president grup parlamentari demòcrata
Ha comentat que el text legal preveu que en el cas d'haver-se de fer càrrec d'alguns pisos buits podrien haver-los de reformar. Però amb límits. Constata que Demòcrates no són gaire partidaris de l'intervencionisme però en el cas de l'habitatge toca ser-ho.
"Quan et poses a governar i veus la realitat, si has de prendre mesures, no et pots deixar guiar pels postulats generals que serien vàlids en un context general, quan no hi ha problemes i tot manté l'equilibri perfecte del mercat. Això jo ja ho signo. Però si aquest mercat crea distorsions la pregunta és: el Govern ha d'intervenir-hi? Jo crec que el Govern hi ha d'intervenir."
Jordi Jordana, president grup parlamentari demòcrata
També ha reconegut que aquesta i altres mesures els han comportat un desgast polític entre el seu electorat.
Des del Partit Socialdemòcrata també s'han pronunciat sobre la llei òmnibus. Concretament, sobre període d'esmenes que acaba aquest divendres, i que asseguren que ha estat excessiu tenint en compte la importància de la llei.
"Ens sorprèn i ens dol el temps que s'està utilitzant per fer esmenes. Penso que amb un tema tan delicat, és cert que un primer període d'esmenes potser era necessari, però penso que ara ja és massa exagerat i és una manca de respecte envers tots aquells i totes aquelles que estan demanant una solució ja. S'està allargant el termini sense saber ben bé el motiu."
Pere Baró, president del PS
Informa: Pere Moliné - Pilar Candel
Comparteix: