Desinfecció profunda abans de reobrir negocis

www.andorradifusio.ad

Un dels gremis que ha notat més l'increment de feina durant la crisi sanitària són els equips de neteja, els quals fan una desinfecció profunda als petits negocis que han anat obrint durant els últims dies. També la fan als centres comercials i als llocs on hi ha més moviment de gent, els quals es desinfecten un cop a la setmana com a mínim.

Els negocis que aquests dies tornen a l'activitat estan duent a terme una desinfecció total dels locals.

Ho fan amb màquines que treballen a través de l'aire amb petites partícules antivíriques, que permeten al desinfectant arribar a qualsevol espai, com per exemple la part interna d'un teclat.

El gerent de l'empresa Ecotècnic, Francesc Zamora, assegura que "arribem a tot arreu, no hi ha cap punt que no puguem desinfectar perquè es programa per metre cúbic de la sala".

Les empreses que opten per aquest tipus de desinfecció ho fan per assegurar els espais al públic abans d'obrir, però els professionals també insisteixen en la importància que els negocis facin neteja pròpia de forma contínua i que segueixin un estricte protocol amb els seus clients com l'ús de guants o mascaretes.

En aquest sentit, el fisioterapeuta i gestor de Care, Adrià López, considera que "és una forma de generar confiança i de saber que podem començar amb tota la seguretat".

També afegeix que han fet la desinfecció aquest cop i es plantegen fer-ho un cop mensual o cada dos mesos. No obstant això, López assenyala que ja tenen un protocol de neteja intern. "Entre pacients i cada dia a la nit fem una desinfecció", diu.

Una vegada feta la primera desinfecció a través de la microdifusió de partícules, el següent cop que es torna a fer acaba sent un reforç, però a causa de la situació actual es recomana fer-la una vegada al mes.

És per això que les empreses que es dediquen a fer aquestes neteges han notat un increment notable en el seu volum de feina.

Amb això, Francesc Zamora assegura que mentre que abans de la crisi feien aquestes desinfeccions un cop o dos al mes, després d'aquesta "situació crítica" es fa de forma habitual. "Pràcticament ho fem cada dia i diverses vegades", assegura.

Pel que fa als supermercats o llocs on hi ha gran afluència de gent s'està aplicant aquest tipus de neteja almenys un cop a la setmana.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

El Govern recorda les mesures de prevenció per treballar amb seguretat amb avisos al BOPA Els experts en ciència i tecnologia plantegen crear un laboratori nacional i un passaport immuntari per afrontar les pandèmies