Dies de castanyes, moniatos i panellets

www.andorradifusio.ad

A les onze les diferents parades d'Andorra la Vella començaven la cocció del producte estrella de la jornada: les castanyes. Aquest dimecres esperen fer-ne la xifra més elevada de la temporada malgrat la pluja, que està fent la guitza.

Els venedors de moniatos i castanyes estan preparats a cada punt de venda per fer arribar aquests productes de temporada al consumidor local, però també es dona a conèixer als visitants estrangers.

La castanya s'ha fet esperar aquest any. La collita, diuen els professionals de les castanyes com el Jaume Peranella, va ser molt dolenta l'any passat, però enguany, tot i ser menys abundant, s'aprecia una qualitat més elevada.

El director de màrqueting de CCA, Daniel Martínez, explica que la collita tardana no ha afectat les vendes, que solen ser "molt a prop de Tots Sants".

També les grans superfícies i els comerços de fruita i verdura en general preparen d'una manera especial els seus aparadors.

A més de castanyes i  moniatos, un altre producte incondicional del darrer trimestre de l'any són els panellets.

La festivitat de la nit probablement activarà més la venda a partir de les set o les vuit del vespre. Serà aleshores quan es comencin a veure les primeres cues als tradicionals forns de ferro negre.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

Escaldes-Engordany reclama 30.000 euros en multes a 700 conductors El copríncep episcopal reitera la necessitat de defensar el dret a la vida