Amb l'edat es pot perdre la gana i es poden generar mancances que després es paguen amb la salut. Avui la nutricionista i dietista Imma Mañà ha impartit una xerrada per a la gent gran, en què ha parlat de suplements dietètics i què menjar en cas d'intolerancia o al·lèrgia.
Avui molts usuaris de l'Espai a la Fundació Crèdit Andorrà han vingut atrets per una xerrada destinada a conèixer millor com no crear carències i assegurar l'aportació de nutrients necessaris. La dietista i nutricionista Imma Mañà aconsella fer àpats organitzats, ja que sovint "substituim un àpat normal per un de ràpid com llet amb galetes". L'ideal és menjar variat. Algunes de les padines assistents a la xerrada asseguren "menjar de tot, verdura cada dia, carn i peix a la planxa". Creuen que el més saludable és "una alimentació el més variada possible". Però a vegades es creen mancances. Suplements com el germen de blat, la lectitina de soja, les llavors, el llevat de cervesa o el magnesi són una opció "per la prevenció d'anèmies o malalties cardiovasculars", afirma Mañà. Un altre problema pot ser les intoleràncies o les al·lèrgies que ens porten a substituir aliments. Un cas, la llet. Mañà recomana en aquests casos trobar la font de calci en altres llocs com el iogurt o el formatge.Una bona alimentació ens porta a un bon envelliment i aquesta és la clau del programa Envelliment saludable que proposa la Fundació.Informa: Rosa Alberch Imatge: Marta Paixà